Sagardoari balioa emateko garaiak

Sagardoari balioa emateko garaiak

Gaur egun gure sagardoa produktu ordezkaezina dela ziurta genezake, gure kulturaren, gastronomiaren, sustapen turistikoaren eta Euskal Herriaren sendotasun sozioekonomikoaren ikurra. Orain dela gutxi arte, ekoizpena eta merkaturatzea irizpide tradizionalen arabera...
Pandemia garaiak

Pandemia garaiak

Sagarraren laborantza eta sagardoaren elaborazioa euskaldunon jarduera zaharrenetakoak dira. Ugari eta modu askotakoak izan dira sektoreak historian zehar saihestu behar izan dituenak, baina beti kreatibitatez eta berrikuntzaz gainditu ditu. Sektorearen lehendabiziko...
2020 urtekaria

2020 urtekaria

Urtekari honek 2020ko sagardoaren munduko ekitaldi nagusiak bildu eta sektoreko albiste esanguratsuenen berri ematen du, hausnarketarako leihoa irekiz. AURKIBIDEA: 3. XXVII Sagardo Berriaren Eguna / Cidrexpo 4. Sagardomapa / Xornada sidra e turismo 5. Tiempos de...
Sagardoetxea barrutik ezagutuz

Sagardoetxea barrutik ezagutuz

Pandemiaren egoera dela eta, 2021eko sagardotegi denboraldiaren hasiera atzeratu eta sagardotegi batzuek beranduago irekitzeko erabakia hartu dute. Halere Sagardoetxeak bere ateak irekita dauzka sagardoaren kulturan barneratu nahi duen ororentzako. Hala, Sagardoetxea...
XX. Sagar Uzta 2020 Astigarragan

XX. Sagar Uzta 2020 Astigarragan

Irailaren 24-26-27an XX. Sagar Uzta 2020 ekitaldia ospatuko da Astigarragan. Covid-19a dela eta, festa egoera berrira moldatu da eta segurtasun neurri guztiak errespetatuz eta aforoa mugatuz, herritarrek sagarraren uzta garaia ospatzeko jarduera ezberdinak antolatu...
Santa Ana eguna ospatzeko topa

Santa Ana eguna ospatzeko topa

Astigarragako alkatea, sagardogileak eta herriko kultur taldeetako ordezkariak 45. Santa Ana egunaren alde topa egiteko elkartu dira gaur Astigarragako Udaletxean. Santa Ana egunerako prestatutako bideoa proiektatu ostean, aurtengo edalontziaren marrazkiaren egile...