Cider Week eta Udazken Zaporez

Cider Week eta Udazken Zaporez

2024ko urriaren 21 eta 28ko asteetan Cider Week 2024 izan da. Hala, sagardo dastaketak eta harmonia gastronomiko bereziak eskaini dira bertako zein nazioarteko sagardoekin Donostiako, Tolosako, Arrasateko eta Hernaniko hamar leku gastronomikotan: Ama, Bertakoteka,...
Bertako sagar barietateen etorkizuna

Bertako sagar barietateen etorkizuna

Para caracterizar un producto final, las denominaciones de origen han querido siempre acompañar la definición del territorio implicado de un surtido de variedades llamadas autóctonas. Pero, ¿qué es una variedad calificada de autóctona? En nuestro caso, hablaremos de...
Susanna Forbes (1962-2024)

Susanna Forbes (1962-2024)

Conocí a Susanna allá por el año 2018. Por aquel entonces, estaba preparando su libro “Cider Insider”, y confió en mí para que le enseñara algunas sidrerías, le pusiera en contacto con personas relevantes del mundo de la sidra, para probar sagardoa y visitar otros...
Sagardoa unibertsitatean

Sagardoa unibertsitatean

EDA Drinks & Wine Campus sigue dando pasos firmes para la puesta en marcha de un centro universitario en el que formar sobre gastronomía líquida. 2024 ha sido un año lleno de hitos para este proyecto educativo que emana del prestigioso Basque Culinary Center bajo...
Sagardoaren eta udardoaren babesa munduan

Sagardoaren eta udardoaren babesa munduan

Las Denominaciones de Origen e Indicaciones Geográficas protegidas son fórmulas de protección de productos con arraigo en una zona geográfica concreta. La existencia de las mismas ayuda a dar visibilidad al producto, establecen normas para su elaboración y sobre todo...
Kupela sagardotegiaren irekiera Baionan

Kupela sagardotegiaren irekiera Baionan

KUPELAk bere sagardotegia idekiko du apirilaren 19an, ostiralarekin, Baionako Resplandy kapitainaren 79. etorbideko Aturri ibaiaren ertzetan, sagardoa eta gastronomia maite dituztenei esperientzia paregabea eskainiz. SAGARDOAREN TRADIZIOA Mendeak dira euskaldunek...
Bertako sagardoak latan

Bertako sagardoak latan

AEBtan erabat ohikoa da sagardoa latan edatea; Euskal Herrian, berriz, oraindik ere gutxi dira bide hori probatu duten sagardogileak. Oiharte sagardotegian (Zerain) 2019an merkaturatu zuten lehena, eta haien ondotik beste batzuk etorri dira: Petritegi (Astigarraga),...