Kupela sagardotegiaren irekiera Baionan

Kupela sagardotegiaren irekiera Baionan

KUPELAk bere sagardotegia idekiko du apirilaren 19an, ostiralarekin, Baionako Resplandy kapitainaren 79. etorbideko Aturri ibaiaren ertzetan, sagardoa eta gastronomia maite dituztenei esperientzia paregabea eskainiz. SAGARDOAREN TRADIZIOA Mendeak dira euskaldunek...
Bertako sagardoak latan

Bertako sagardoak latan

AEBtan erabat ohikoa da sagardoa latan edatea; Euskal Herrian, berriz, oraindik ere gutxi dira bide hori probatu duten sagardogileak. Oiharte sagardotegian (Zerain) 2019an merkaturatu zuten lehena, eta haien ondotik beste batzuk etorri dira: Petritegi (Astigarraga),...
Topa! Bilbo

Topa! Bilbo

Euskal Sagardoa Jatorri Deiturako sagardoak protagonista izan ziren urriko lehen asteburuan Bilboko Areatzan izandako Topa! Bilbo ekitaldian. Bertan jarritako 14 postutan Euskal Sagardoa zerbitzatu zen, eta dastatze gune bat izan zen. Euskal Sagardoa Jatorri Deiturako...
Sagardo ekoizle berriak

Sagardo ekoizle berriak

Sagardoa ekoizteko modu eta teknika berritzaileak erabiltzen dituzte, eta txotxik egin gabe, sagardogintzan jarduteko eredu berriak dira Zidernaut, Bizio, Errebelde eta Basajaun. Zidernaut Aurkeztu zure burua eta Zidernaut. Txarli Gesteira naiz. Alegiarra sortzez,...
Sagardo apardunaren ekoizpena Gipuzkoan

Sagardo apardunaren ekoizpena Gipuzkoan

Gipuzkoako sagardogintzak ia ez zuen aldaketarik izan XIX. mendeko azken hamarkaden eta Gerra Zibilaren artean. Sektoreko hobekuntzak matxakak nahiz prentsa mekanikoak sartzera mugatu ziren, baina sagardoa oinarrizko prozedurekin ekoizten jarraitzen zen. Baina XX....
Udazken Zaporez 2022

Udazken Zaporez 2022

Sagardoaren Lurraldeak eta Astiko Merkataritza Elkarteak antolatuta, irailaren 22tik urriaren 31a arte jarduera ugari izan dira Udazken Zaporez lelopean sagarraren uzta garaiaz gozatzeko: XXII. Sagar Uzta jaia, familientzako sagar muztioaren elaborazio tailerrak...