sagastirteeraIkastaroak, ibilaldiak, egitasmo aurkezpenak edota usurbildarren artean maitatuena den jai eguna, XXXIV. Sagardo Eguneko ospakizunak dakartza, Usurbilgo III. Sagastiak Loretan, sagarrondoren loraldiaren gorazarre ekimenak. Ekitaldi eskaintza zabala, apirilaren 25ean hasi eta ekainaren 13ra bitarte.

Egitaraua:

Apirilak 25, larunbata
10:15 Sagastien paisaian barrena ibilaldia Jakoba Errekondo paisajistarekin, Alkartasuna, Usurbilgo Baserritarren Kooperatibatik abiatuta.

Maiatzak 9, larunbata
09:00-13:00 “Egutegi Biodinamikoa eta Ilargiak nekazaritzan duen eragina” ikastaro teorikoa Potxoenean. Noiz erein, landatu, ongarritu eta kimatu? Uzta hobetzeko kosmosaren eragina baliatu. Xabier Akizuren eskutik. Prezioa: 5 €, Alkartasunako bazkideek doainik.

Maiatzak 14, osteguna
11:30 Usurbilgo sagardoaren ibilbide turistikoaren aurkezpen-prentsaurrekoa Potxoenean.

Maiatzak 15, ostirala
San Ixidro Eguna
10:30 Meza nagusia Salbatore Elizan.
Ondoren, hamaiketakoa eta herri kirolak frontoian.
14:00 Bertso bazkaria Artzabalen.
Txartelak salgai maiatzaren 12ra arte, 25 eurotan, Artzabalen eta Alkartasuna Kooperatiban.
18:30 Kalejira herriko erraldoi konpartsarekin.

Maiatzak 16, larunbata
19:00 Antzezlana Sutegin: “Aamen bea, gure sagardotegiya”.

Maiatzak 17, igandea: XXXIV. Sagardo Eguna
11:30 Irekiera ekitaldia.
Goizean zehar, baserriko, labeldun eta Gipuzkoako Sagardogileen Elkarteko sagardoa dastatzeko aukera. Honez gain, pintxo aukera zabala.
Arratsaldean zehar, “Elektro Patxaranga” taldekoen musikarekin kaleak alaitzen.

Maiatzak 23, larunbata
Goizean, sagastien zaintza ikastaroa Potxoenean: gaitzen eta izurriteen jarraipena. Aitor Etxeandiaren eskutik.
19:00 Bertsokata egitasmoaren aurkezpena. Bertso saio baten barruan sagar muztio eta sagardoa dastatzen ikastea, Guillermo Castaños enologoaren laguntzarekin.

Maiatzak 30, larunbata
Goizean, sagastien zaintza ikastaroa Potxoenean: Ongarriketa. Aitor Etxeandiaren eskutik.

Ekainak 13, larunbata
Goizean, sagastien zaintza ikastaroa Potxoenean: Udako kimaketa. Aitor Etxeandiaren eskutik.