Apertura de la temporada del txotx 2016 / 2016ko txotx boladaren irekier

Apertura de la temporada del txotx 2016 / 2016ko txotx boladaren irekier

Udaberri oso euritsuak, uda oso lehorrak eta udazken beroak uzta oso oparoa eta azkarra ekarri digute.

2015-ko uztak Euskal Herrian 13 miloi litro sagardo inguru ekoiztea ahalbidetu du, iazkoaren antzeko kopurua.

Sagardo dastaketa:
– Sagardoak kolorez aurreko urtekoak baino pixkat ilunagoak dira.
– Usainean oso garbiak: lehen sagarrekin egindako sagardoek fruta freskoaren usaia dute eta uzta amaierakoetan heldutasuna eta anis usaiak azaltzen dira.
– Co2 orekatua dute, garraztasun politarekin eta amaieran lehortasun puntu batekin.
– Sagardo oso orekatuak direla esan liteke, gorputz handikoak, baina oso edan errezak denen gozamenerako.