Bertako eta nazioarteko sagardoen dastaketa gidatua

15,00

Udazken Zaporez 2025 ekitaldiaren barruan, bertako nahiz nazioarteko sagardoen dastaketa gidatua izango da Sagardoetxea Museoan urriaren 17an arratsaldeko 18:00etan.

Dastaketa berezi honetan, Sagardo Forumeko kategorietan sailkatutako herrialde ezberdinetako sagardoak aztertu eta dastatuko dira. Dastaketa Haritz Rodriguezek gidatuko du, Ciderzale bezala ezaguna, eta Euskal Herriko lehenengo pommelier edo sagardo sommelier ziurtatua. Euskadiko sagardo tradizionalenetatik hasita, munduko beste txoko batzuetako sagardo berrienetara eramango gaituen bidaia sentsorialaz gozatzeko aukera izango da:

  1. Sagardo naturala: Madeira (Portugal)
  2. Garraztasuna nagusi: Austria
  3. Mikaztasuna nagusi: Bretainia
  4. Premium Sagardo apardunak: Norvegia
  5. Udardoak, zaporetakoa edo mistoa: Frantzia, Italia edo Austria
  6. Berriak: Galizia
  7. Postrerako sagardoa: Euskal Herria
  8. Kategoria irekia: Euskal Herria

Topa!