EDA Drinks & Wine Campusak urrats sendoak ematen jarraitzen du gastronomia likidoari buruzko prestakuntza emateko unibertsitate-zentro bat abian jartzeko. 2024 mugarriz betetako urtea izan da Elisa Ucarren zuzendaritzapean Basque Culinary Center ospetsuak sortutako hezkuntza-proiektu honentzat.

Urte hasieran, Gasteizko eta Guardiako egoitzak diseinatzeko lehiaketa abiarazi zuten, eta dagoeneko Carvalho Araújo portugaldar arkitektura-estudioari esleitu diote lan hori. Uztailean, Ardoaren Talentu Gazteen Topaketa egin zen Samaniegon, eta 80 ardogile baino gehiago bildu ziren. Ekainean, campusak bere Upeltegien Kontseilua aurkeztu zuen, eta irailean EDA Beer Summit, garagardogintzaren sektoreko profesionalen topaketa.

Urte amaieran mugarri ugari izan ziren, hala nola Batzorde Adituaren aurkezpena, WSET – Wine & Spirit Education Trust-ekin bere prestakuntza kualifikatua emateko akordioa iragartzea, eta Penedesen Ardoaren Talentu Gazteen hirugarren Topaketa egitea.

Abenduan, EDA Drinks & Wine Campusek sagardoari buruzko lehen ikastaroa eskaini zien sektoreko profesionalei, Euskal Sagardoa DOrekin lankidetzan. Prestakuntza Haritz Rodriguezek eman zuen, Estatu espainiarreko sagardo ziurtatuaren lehen pommelier edo sommelierrak, eta beste urrats bat erakusten du campusak hain errotuta dagoen Euskal Herriko sagardoari eskaini nahi dion lekuan.

Egilea: Sagardoaren Lurraldea
Iturria: Anuario Sagardoaren Lurraldea 2024