Deskribapena
XIX. mende hasieran eraiki zenetik, Otatza baserrian beti izan dute dolarea. Euskal Herriko kantauriar isurialdeko baserri askotan bezala, Otatzan ere etxerako egiten zuten sagardoa. 1995. urtean, beren sagardoak zuen onarpen zabala ikusita, sagardogintzak pisua hartu zuen baserriko langintzan, eta gaur egun, baserriko jarduera nagusia izatera iritsi da.
Bazkariak eta afariak
Txotx boladan (urtarrila – apirila): Afariak egunero. Bazkariak larunbatetan eta igandetan. Igande gaua eta astelehenetan itxita.
Txotx boladatik kanpo (maiatzetik aurrera): Itxita.
Tamaina: 150 jankide
Informazio osagarria
Arduraduna: Ramoni Lopetegi
Helbidea: Otatza auzoa, 6. Zerain.
Tfnoa.: 943801757
E-maila: ramonilopetegui@hotmail.com
Web orria: http://www.sidreriaotatza.com