Cider Week

Sagardo dastaketak, uztartzeak eta askoz gehiago!

2024an Cider Week ekimena antolatu da urriaren 21 eta 28ko asteetarako. Hala, aste horietan sagardo dastaketak zein uztartze gastronomiko bereziak eskainiko dira bertako eta nazioarteko sagardoarekin hainbat establezimendutan.
 
Aurten Cider Week astearekin bat egin duten taberna, jatetxe eta museoak hauek dira:
  1. Ama Tolosa (Tolosa) @amatolosa
  2. Bertakoteka (Tolosa) @bertakoteka
  3. Tolosaldea Jatetxea (Tolosa) @tolosaldea.jatetxea
  4. Arteaga Jauregia (Arrasate) @arteagalandetxea
  5. Mala Gissona (Donostia) @malagissonagros
  6. Errio Guarda (Hernani) @errioguardaenea
  7. Bodega Klandestina (Donostia) @bodegaklandestina
  8. Taupada (Donostia) @taupada_taberna
  9. Sukaldean Aitor Santamaria (Donostia) @sukaldeanas
  10. Basqueland Izakaia (Donostia) @basqueland_izakaia
  11. Sagardoetxea, Sagardoaren Museoa @sagardoetxea
Cider Week (urriaren 21eko eta 28ko asteak)
Ama Tolosa (Tolosa)

Eskaintza: Izotzezko sagardoen dastaketa maridatua. 3 mokadu gazi eta gozo 1, nazioarteko 4 sagardo (EEUU, Suedia, Asturias eta Euskal Herria).

Eguna: Urriak 31 (osteguna), 20:30etan.

Erreserbak:
AMA Tolosa. 943 38 20 59.

 

Bertakoteka (Tolosa)

Eskaintza: Bertakoburger gaua nazioarteko sagardoekin. Hamburguesa sagardoekin maridatzeko aukera.

Eguna: Urriak 24 (osteguna) eta 31 (osteguna)

 

Tolosaldea Jatetxea (Tolosa)

Eskaintza: Nazioarteko sagardoak dastatzeko aukera.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28eko asteak.

 

Arteaga Jauregia (Arrasate)

Eskaintza: Astean zehar menu exekutiboa nazioarteko sagardoarekin armonizatu ahalko da.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28eko asteak.

 

Mala Gissona (Donostia)

Eskaintza: Gazta eta nazioarteko sagardoen armonia dastatzeko aukera.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28eko asteak.

 

Errioguarda Enea (Hernani)

Eskaintza: Merkatuko Menua nazioarteko sagardoarekin armonizatzeko aukera.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28ko asteak.

Bodega Klandestina (Donostia)

Eskaintza: Nazioarteko eta bertako sagardo bereziak erosteko aukera.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28ko asteak.

Taupada taberna (Donostia)

Eskaintza: Bazkariko aperitiboarekin sagardo bat dastatzeko aukera.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28ko asteetako eguerdietan.

 

Sukaldean Aitor Santamaria (Donostia)

Eskaintza: Nazioarteko sagardoekin armonizatutako menua.

Eguna: Urriaren 21eko eta 28ko asteak

 

Basqueland Izakaia (Donostia)

Eskaintza: Kartako platerak sagardoekin maridatzeko aukera.

Eguna: Urriaren 28ko astea.

 

Sagardoetxea Museoa (Astigarraga)

Eskaintza: Bertako eta nazioarteko sagardoen dastaketa gidatua. Dastaketa berezi honetan, 9 kategoriatan sailkatutako herrialde ezberdinetako sagardoak aztertu eta dastatuko dira Haritz Rodriguezen gidaritzapean:

1. Sagardo naturala: Euskal Herrian eta Asturiasen ekoiztutako sagardoak
2. Garraztasuna nagusi: Alemanian ekoiztutako sagardoa
3. Mikaztasuna nagusi: Britania Handian ekoiztutako sagardoa
4. Premium Sagardo apardunak: Belgikan ekoiztutako sagardoa
5. Udardoak: Austrian ekoiztutako sagardoa
6. Zaporetakoa edo mistoa: Euskal Herrian ekoiztutako sagardoa
7. Berriak: Hego Afrikan, Austrian eta Euskal Herrian ekoiztutako sagardoak
8. Postrerako sagardoa: Asturiasen ekoiztutako sagardoa
9. Kategoria irekia: Euskal Herrian ekoiztutako sagardoa

Eguna: Urriak 10 (osteguna), 19:00etan.

Erreserbak:
Sagardoetxea Museoa. info@sagardoetxea.eus / Online / 943550575