Esperientziak barne-hartzen dituen jarduerak
- Lehendabiziko saioan:
- Muztioaren elaboraziorako: sagarrak aukeratu eta biltzea, txikitzea eta prentsatzea, ekoiztutako muztioaren dastaketa eta muztioaren pasteurizazioa.
- Sagardoaren elaboraziorako: sagarrak aukeratu eta biltzea, txikitzea eta prentsatzea, eta ontzien betetzea hartzidura prozesurako.
- Bigarren saioa (data zehazteko):
- Pasteurizatutako muztioaren eta hartzitutako sagardoaren ontziratzea.
OHARRA:
– Bigarren saioaren data aurrerago jakinaraziko zaie parte-hartzaileei.
Ordutegiak
- 18:00etatik 20:00etara
Iraupena
- 2 ordu
Noiz egin daiteke?
- Urriaren 13an, osteguna
Norentzat?
- Banakakoak eta taldeak
Hizkuntzak
- Gaztelania, Euskara
Elkargunea
- Sagardoetxea, Sagardoaren Museoa (Kale Nagusia, 48 – Astigarraga). GPS-ko koordenatuak: 43.281204, -1.946554.
Nola iritsi
- Norbere ibilgailuan: aparkalekua Astigarragako erdialdean (Kale Nagusia) eta industrialdean (Donostia ibilbidea). Aparkalekutik gutxi gorabeherako denbora: 5-10 min.
- Lineako autobusean: Donostiatik (Okendo kalea) eta Hernanitik (Txirrita kalea): BU12 eta BU13 ibilbideak. Ordutegiak ikusi. Geltokitik gutxi gorabeherako denbora: 5 min.
Hoberena
- Sagar muztioaren eta etxeko sagardoaren elaborazio prozesu osoan parte-hartzea.
- Sagarraren kultura ezagutzea.