Etxeko sagardoa familian ekoizteko tailerra

10,00 -tik

Tailer honetan, etxean egindako sagardoa egiteko aukera eskaintzen du Sagardoetxeak, Egoitz Zapiainen eskutik: sagarrak aukeratu eta biltzea, txikitzea eta prentsatzea, muztioa dastatzea eta hartzitu ondoren ontziratzea.

Oharra: tailer hau 2 saiotan egingo da (bigarren saioaren data aurrerago jakinaraziko zaie parte-hartzaileei).

 

  • Familia bakoitzeko prezioa: 10€ (etxeko sagardoaren elaborazio prozesu osoa eta familia bakoitzarentzat ekoiztutako sagardoaren 2 botila barne).

Egin zure erreserba

Covid-19: Prebentzio eta segurtasun neurriak

  • Derrigorrezkoa izango da esperientzia guztian zehar musukoa erabiltzea: harrera guneak, kanpokaldeak, museo-gunea eta denda.
  • Gehiago ikusi

Esperientziak barne-hartzen dituen jarduerak

  • Lehendabiziko saioa: Sagarrak aukeratu eta biltzea, sagarrak garbitzea, sagarrak txikitzea eta prentsatzea, ekoiztutako muztioaren dastaketa eta muztioaren hartzidurarako ontziak betetzea.
  • Bigarren saioa (data zehazteko): Hartzidura osteko sagardoaren dastaketa eta ontziratzea. Ontziratu ostean, familia bakoitzak ekoiztutako sagardoaren 2 botila eramango ditu etxera.

OHARRAK:
– Bigarren saioaren data aurrerago jakinaraziko zaie parte-hartzaileei.
– Tailerrean parte-hartzeak, ekoiztutako sagardoaren 2 botila barne-hartzen ditu familia bakoitzarentzako.

 

Ordutegiak

  • 17:00etatik 20:00etara

Iraupena

  • 3 ordu

Noiz egin daiteke?

  • Irailaren 15ean

Norentzat?

  • Familia eta taldeentzat

Hizkuntzak

  • Gaztelania, Euskara

Elkargunea

  • Sagardoetxea, Sagardoaren Museoa (Kale Nagusia, 48 – Astigarraga). GPS-ko koordenatuak: 43.281204, -1.946554.

Nola iritsi

  • Norbere ibilgailuan: aparkalekua Astigarragako erdialdean (Kale Nagusia) eta industrialdean (Donostia ibilbidea). Aparkalekutik gutxi gorabeherako denbora: 5-10 min.
  • Lineako autobusean: Donostiatik (Okendo kalea) eta Hernanitik (Txirrita kalea): BU12 eta BU13 ibilbideak. Ordutegiak ikusi. Geltokitik gutxi gorabeherako denbora: 5 min.

Hoberena

  • Etxeko sagardoaren elaborazio prozesu osoan parte-hartzea.
  • Norberak ekoiztutako sagardoa etxera eramatea.
  • Sagardoaren elaborazio prozesuko sekretu guztiak ezagutzea.

Mapa